Skip to main content

Δωρεαν Αποστολη σε ολη την Ελλαδα
Τηλ. παραγγελίες: 2310 286135 | Blog
 
26 Φεβρουαρίου, 2024,

102

Συμβουλές για να Αναβαθμίσετε την Καθημερινότητά σας

Έχετε σκεφτεί ποτέ κατά πόσο οι συνήθειές μας διαμορφώνουν την καθημερινότητα και τη ζωή μας;

Προσπαθούμε σε μόνιμη βάση κατά τη διάρκεια της μέρας να είμαστε συνεπείς με τις υποχρεώσεις και το πρόγραμμά μας, ενώ ταυτόχρονα έχουμε πάντα την ανάγκη να ξεκλέβουμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας. Αν αυτή η σκέψη σας ακούγεται οικεία, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο μας, ώστε να πάρετε μερικές χρήσιμες συμβουλές για απλές καθημερινές συνήθειες, που θα αναβαθμίσουν την ζωή σας και θα σας βοηθήσουν να προσθέσετε δημιουργικότητα και ελευθερία στην καθημερινότητά σας!

Αυτές οι συνήθειες δεν χρειάζεται να είναι απαιτητικές ή δύσκολες, για να είναι αποτελεσματικές. Σημαντικό είναι ότι αν καταφέρουμε να τις εντάξουμε στο πρόγραμμά μας, μπορούν να μετατραπούν σε αυτοματοποιημένες ενέργειες, χωρίς να χρειάζεται να τις σκεφτούμε ή να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας να τις επαναλάβει. Αν επιμείνουμε λίγο, τουλάχιστον στην αρχή, μπορούν να γίνουν ένα αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, βελτιώνοντας κατά πολύ την ποιότητά της. 

Διαβάστε παρακάτω τις συμβουλές που έχουμε συλλέξει αποκλειστικά για εσάς!

Στρώστε το κρεβάτι σας

συμβουλές 1

Μία από τις πιο χρήσιμες συμβουλές, ακόμα και αν δεν το φαντάζεστε, είναι να στρώνετε το κρεβάτι σας! Φροντίστε ώστε το στρώσιμο του κρεβατιού σας να είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε το πρωί. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο η κρεβατοκάμαρά σας θα δείχνει τακτοποιημένη και καθαρή, αλλά παράλληλα η ίδια η πράξη θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε όμορφα και οργανωμένα την μέρα σας και να προετοιμαστείτε για ό,τι ακολουθεί!

συμβουλές 2

Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας

Κάντε μια συμφωνία με τον εαυτό σας να κάνετε κάτι μόνο για εσάς κάθε μέρα. Βρείτε ένα κενό στο πρόγραμμά σας και οργανώστε πώς θα το χρησιμοποιήσετε. Βάλτε το στο ημερολόγιό σας και ρυθμίστε μια ειδοποίηση που θα σας θυμίζει πότε ήρθε η ώρα να τα αφήσετε όλα στην άκρη και να αφιερώσετε λίγο χρόνο αποκλειστικά σε εσάς. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλης διάρκειας, ακόμη και 10-15 λεπτά μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Θυμηθείτε ότι χρήσιμο είναι να εντάξετε σε αυτό το διάστημα κάτι που πραγματικά θέλετε και όχι αυτό που πρέπει να κάνετε!

Φροντίστε να μάθετε κάτι καινούργιο

συμβουλές 5

Η προσωπική μας ανάπτυξη είναι σημαντική, γι’ αυτό καλό είναι να μην την  παραμελούμε. Δοκιμάστε να ακούσετε ένα podcast, παρακολουθήστε ένα σεμινάριο στο YouTube, εγγραφείτε σε ένα διαδικτυακό μάθημα, διαβάστε ένα βιβλίο, παρακολουθήστε τις ειδήσεις, συζητήστε με έναν φίλο, δοκιμάστε μια νέα συνταγή, ακολουθήστε μια διαφορετική διαδρομή για τη δουλειά ή την σχολή σας. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να μάθουμε κάτι καινούργιο μέσα στη μέρα μας και δεν απαιτεί τόσο χρόνο όσο φαντάζεστε!

self-empowerment 4

Δημιουργήστε αντί να καταναλώσετε

Αποφύγετε να ελέγχετε τα emails ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μόνιμη βάση. Ανάλογα με το τι διαβάζετε ή κοιτάτε, αυτό που “καταναλώνετε” μπορεί να δώσει μία συγκεκριμένη «χροιά» στην υπόλοιπη μέρα σας. Αντί λοιπόν, να περνάτε ατελείωτες ώρες μπροστά σε κάποια οθόνη επιλέξτε να δημιουργήσετε κάτι καινούργιο. Δοκιμάστε να ζωγραφίσετε, να μαγειρέψετε κάτι διαφορετικό, ακόμα και να χορέψετε στον δικό σας ρυθμό!

Επιλέξτε την συστηματική άσκηση

συμβουλές 9

Δεν έχει σημασία τι είδους άσκηση θα επιλέξετε, ακόμη και ένας απλός περίπατος πολλές φορές είναι αρκετά βοηθητικός. Διαλέξτε μία δραστηριότητα που σας ευχαριστεί, χωρίς να έχετε απαραίτητα υψηλές απαιτήσεις. Η δραστηριότητά σας χρειάζεται να είναι ρεαλιστική για τον χρόνο που μπορείτε να διαθέσετε, χωρίς να πιέσετε τον εαυτό σας να ανταποκριθεί σε κάτι δύσκολο και απαιτητικό.

συμβουλές10

Αν δεν μπορείτε να δώσετε χρόνο ή χρήματα για μια συνδρομή σε κάποιο γυμναστήριο ή μια ωριαία καθημερινή προπόνηση, σκεφτείτε εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ενσωματώσετε την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Μερικά παραδείγματα θα μπορούσαν να είναι να επιλέγετε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, να περπατάτε αντί να οδηγείτε για, να παρκάρετε λίγο πιο μακριά απ’ ότι συνήθως και να περπατάτε το υπόλοιπο της διαδρομής, να περπατάτε πιο γρήγορα από τον κανονικό σας ρυθμό βόλτας, να κάνετε κηπουρική και καθαριότητα, ακόμη και να χορεύετε στο σπίτι τις ελεύθερες ώρες σας!

Αφήστε λίγο χρόνο για χαλάρωση

Όχι μόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βράδια σας για να ετοιμαστείτε για την επόμενη μέρα και να χαλαρώσετε το πρωινό άγχος, αλλά μπορείτε επίσης να ηρεμήσετε το μυαλό σας και να χαλαρώσετε το σώμα σας πριν τον ύπνο. Δοκιμάστε να κάνετε ένα απολαυστικό μπάνιο και στη συνέχεια, ξαπλώστε στον καναπέ σας, επιλέγοντας να παρακολουθήσετε ή να διαβάσετε κάτι που σας ευχαριστεί. Παράλληλα, ετοιμάστε ένα απολαυστικό γεύμα μόνο για εσάς! Νιώστε άνετα και αναπαυτικά και περάστε λίγο χρόνο με τον εαυτό σας, πριν ολοκληρώσετε τη μέρα σας.

Η δημιουργία και η ένταξη μικρών συνηθειών με σκοπό την διευκόλυνση και την βελτίωση του τρόπου ζωής μας, μας βοηθά να αποκτήσουμε ενεργό συμμετοχή στην καθημερινότητά μας και να την αναβαθμίσουμε με εύκολους, αλλά ουσιαστικούς τρόπους. Προτείνουμε, λοιπόν, να μην χάνετε άλλο χρόνο, να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας και να ξεκινήσετε αυτή την όμορφη προσπάθεια!

padded bras 4

Για να μάθετε όλα τα νέα της LavalMore, δείτε εδώ!

Καλάθι Αγορών0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών