Skip to main content

Δωρεαν Αποστολη σε ολη την Ελλαδα
Τηλ. παραγγελίες: 2310 286135 | Blog
 
3 Ιουνίου, 2024

182

Συμβουλές Φροντίδας για Μαγιό

Πόσο σίγουρες είστε ότι ξέρετε τον σωστό τρόπο για να φροντίζετε τα μαγιό σας;

Οι συμβουλές φροντίδας για μαγιό είναι το νο1 tip για να διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση το δικό σας αγαπημένο μπικίνι ή ολόσωμο!

Είμαστε σίγουροι ότι πολλές φορές έχετε αναρωτηθεί γιατί χαλάνε τόσο γρήγορα τα μαγιό και ιδιαίτερα αυτά που αγαπάμε περισσότερο. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, πως ο πιο συνηθισμένος λόγος είναι ότι δεν γνωρίζουμε πάντα πως μπορούμε να τα φροντίσουμε και να τα πλύνουμε σωστά, ώστε να μπορέσουμε να τα φορέσουμε πάνω από ένα καλοκαίρι!

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα βρείτε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές φροντίδας για μαγιό που μπορείτε εύκολα να ακολουθήσετε, καθώς και μερικά tips για την σωστή πλύση των μαγιό σας. Αν, λοιπόν, θέλετε να απολαύσετε τα αγαπημένα σας κομμάτια για περισσότερα από ένα χρόνια, χωρίς να εμφανίσουν  την παραμικρή φθορά, συνεχίστε να διαβάζετε!

Συμβουλές Φροντίδας για Μαγιό:

Φροντίδα πρώτα…

Ξεκινάμε με τα must read tips για την φροντίδα των αγαπημένων σας μαγιό!

#1 Ξεπλύνετε το μαγιό πριν και μετά από κάθε μπάνιο

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να απομακρύνετε το χλώριο, το αντιηλιακό ή την άμμο, που ενδέχεται να έχουν μείνει πάνω στο ύφασμα του μαγιό μετά την χρήση. 

#2 Επιλέξτε προσεκτικά το μέρος που θα κάνετε ηλιοθεραπεία

Προτείνουμε να αποφύγετε την ηλιοθεραπεία πάνω σε αιχμηρούς βράχους ή ανώμαλες επιφάνειες, καθώς είναι πιθανό η τριβή να επηρεάσει την ποιότητα του υφάσματος. Αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε, θυμηθείτε να καλύψετε τις επιφάνειες αυτές με μία καθαρή πετσέτα, ώστε να προστατέψετε το μαγιό σας.

Ακόμα, κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας, είναι προτιμότερο να επιλέγετε ένα στεγνό μαγιό, καθώς ο ήλιος μπορεί να βλάψει το βρεγμένο ύφασμα. Μπορείτε λοιπόν να απολαύσετε το μπάνιο σας στη θάλασσα, αλλά πριν ξαπλώσετε στον ήλιο, θυμηθείτε να αλλάξετε μαγιό!

#3 Το αντηλιακό παίζει σημαντικό ρόλο

Προτιμήστε αντιηλιακό σε μορφή κρέμας. Το λάδι καθώς και τα προϊόντα μαυρίσματος μπορούν να προκαλέσουν λεκέδες στο ύφασμα, που πολλές φορές δεν μπορούν να αφαιρεθούν.

#4 Προσοχή στην υγρασία

Μην αφήνετε το μαγιό σας βρεγμένο για πολλή ώρα! Περιμένετε να στεγνώσει πριν το τοποθετήσετε στην τσάντα σας, ώστε να αποφύγετε δυσάρεστες οσμές και φθορά λόγω υγρασίας.

#5 Βρείτε ένα ασφαλές μέρος στη ντουλάπα σας

Αποθηκεύστε το μαγιό σας σε ένα καθαρό συρτάρι, διπλώνοντάς το με προσοχή. Αν το μαγιό διαθέτει ειδικά cups στο πάνω μέρος και ακόμα και αν δεν τα χρησιμοποιείτε, προσθέστε τα στο μαγιό, ώστε να διατηρήσετε την αρχική του φόρμα.

Πλύσιμο μετά!

#1 Χλιαρό πλύσιμο

Προτιμήστε να πλύνετε το μαγιό στο χέρι με χλιαρό νερό, χρησιμοποιώντας ένα ήπιο απορρυπαντικό. Πλύνετε απαλά μέσα σε λεκάνη, χωρίς βίαιες κινήσεις και χωρίς βοηθητικά εργαλεία, καθώς ένα σφουγγάρι θα μπορούσε να αλλοιώσει το ύφασμα με αποτέλεσμα να ξεφτίσει. Δεδομένου ότι πρόκειται για ευαίσθητο ύφασμα, αφήστε χρόνο ώστε να μουλιάσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια,  ξεπλύνετε το με άφθονο νερό.

Σημείωση 1:

Ελέγξτε εάν υπάρχουν υπολείμματα απορρυπαντικού από το ύφασμα, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει τόσο την ποιότητα του μαγιό, όσο και το δέρμα σας.

Σημείωση 2:

Εάν το μαγιό δεν έχει πλυθεί για 1-2 μήνες, μπορείς να το πλύνεις εναλλακτικά στο πλυντήριο, επιλέγοντας το πιο ελαφρύ και σύντομο πρόγραμμα.

Σημείωση 3:

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ μαλακτικό! 

#2 Στέγνωμα

Μην στύβετε και μην τεντώνετε το μαγιό για να στεγνώσει! Εναλλακτικά, απλώστε το σε μία επιφάνεια, χωρίς να το τεντώσετε και περιμένετε να στεγνώσει. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως, καθώς υπάρχει η πιθανότητα να χάσει το χρώμα του. Επιπλέον,  μην  χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο ρούχων. Πολλές φορές, λόγω της έντονης θερμότητας,  μπορεί να προκληθεί φθορά στο ύφασμα.

#3 Όχι Σιδέρωμα!

Τελευταία, αλλά εξίσου χρήσιμη συμβουλή από τη LavalMore: μην επιχειρήσετε ποτέ να σιδερώσετε ένα μαγιό. Ενδέχεται να επηρεαστεί η ποιότητά του και να αλλοιωθούν τα χρώματά του.  

Εάν ακολουθήσετε προσεκτικά τις παραπάνω οδηγίες, μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι τα αγαπημένα σας μαγιό θα παραμείνουν τόσο λαμπερό και εντυπωσιακό όπως την ημέρα που τα φορέσατε για πρώτη φορά!

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η σωστή φροντίδα τους πριν και μετά από κάθε χρήση, ενώ το πλύσιμο και το στέγνωμα έρχονται σε δεύτερο λόγο.

Δώστε, λοιπόν, στα μαγιό σας την αγάπη που τους αξίζει και υποσχόμαστε ότι θα τα έχετε στη βαλίτσα σας για πολλά ακόμα καλοκαίρια!

Αν θέλετε να μάθετε όλα τα νέα της LavalMore, δείτε εδώ!

Καλάθι Αγορών0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών