Skip to main content

Δωρεαν Αποστολη σε ολη την Ελλαδα
Τηλ. παραγγελίες: 2310 286135 | Blog
 
11 Μαρτίου, 2024,

77

Evening Routine: Tips για την Απογευματινή Ρουτίνα

Ρουτίνα είναι μια ακολουθία ενεργειών που κάνουμε επανειλημμένα. Όλοι ακολουθούμε μία συγκεκριμένη απογευματινή ρουτίνα, είναι όμως η σωστή;

Γυρνώντας σπίτι μας μετά από μία κουραστική μέρα, υπάρχουν πράγματα που κάνουμε πάντα και δομούν τελικά την απογευματινή ρουτίνα μας. Το να κάνουμε δουλειές, να μαγειρεύουμε,  ακόμα και το να απολαμβάνουμε πατατάκια, βλέποντας Netflix αποτελούν όλα κομμάτια της ρουτίνας μας. Με άλλα λόγια, δίνουν έναν συγκεκριμένο ρυθμό στην καθημερινότητά μας. 

Προσοχή, η ρουτίνα διαφέρει από την απλή συνήθεια:

Συνήθεια είναι πράγματα που κάνουμε αυτόματα, όπως το να ελέγχουμε τα εισερχόμενα μηνύματά μας στα social ή να βάζουμε τις πιτζάμες μας όταν επιστρέφουμε στο σπίτι.

VS

Ρουτίνα είναι μια συλλογή συνηθειών ή ενεργειών που κάνουμε σε τακτική ή μόνιμη βάση για να οργανώσουμε την ημέρα μας.

Σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει 5 χρήσιμα tips που αν τα ακολουθήσετε, θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε την απογευματινή ρουτίνα σας και να ολοκληρώσετε μία δύσκολη μέρα με έναν υγιή και αποδοτικό τρόπο!

Απογευματινή Ρουτίνα: Χρήσιμα Tips 

Χαλαρώστε το σώμα σας με μερικές ασκήσεις

Προτείνουμε να επιλέξετε μερικές απλές και αποτελεσματικές ασκήσεις, που συνδυάζουν stretching και σωστές αναπνοές και να τις εισάγετε στο πρόγραμμά σας. Ιδιαίτερα μετά από μία κουραστική μέρα, τέτοιες ασκήσεις μπορούν να αποσυμφορήσουν το άγχος που νιώθουμε, να μας βοηθήσουν να βιώσουμε τη μετάβαση από την ένταση της δουλειάς στην χαλάρωση  και φυσικά να μας φτιάξουν την διάθεση!

Απολαύστε ένα ισορροπημένο και ελαφρύ γεύμα

Το φαγητό επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου μας και τη σιλουέτα μας! Το βράδυ, μάλιστα, το σώμα τείνει να αποθηκεύει λίπος, γι’ αυτό συνιστάται να αποφεύγουμε τα πιάτα που είναι πλούσια σε θερμίδες. Επιπλέον, αν φάμε βαριά το βράδυ, η πέψη είναι δύσκολη και μπορεί να διαταράξει την ξεκούρασή μας. Δημιουργήστε, επομένως, ένα ελαφρύ αλλά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά γεύμα και απολαύστε το, πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο!

Τακτοποιήστε το χώρο σας

Το να ξυπνάμε σε ένα ακατάστατο σπίτι, σίγουρα δεν μας βοηθάει να ξεκινήσουμε ευχάριστα τη μέρα μας. Έτσι, το να αφιερώσουμε μόλις 10 έως 20 λεπτά το βράδυ για να τακτοποιήσουμε τον χώρο μας, μας βοηθάει να μειώσουμε το πρωινό άγχος και επιπλέον, να εξοικονομήσουμε τον χρόνο που ξοδεύουμε σε αυτή τη διαδικασία τα Σαββατοκύριακα!

Θυμηθείτε τα επιτεύγματα της μέρας

Καμιά φορά, τείνουμε να ξεχνάμε τι μπορεί να καταφέραμε κατά τη διάρκεια της μέρας. Ωστόσο, εάν αφιερώσουμε λίγα λεπτά για να αναλογιστούμε τι έχουμε πετύχει, τονώνουμε το ηθικό μας για την επόμενη μέρα μας. Εάν το να συγκεντρωθείτε στις επιτυχίες σας είναι κάτι που σας φαίνεται δύσκολο, μπορείτε να δοκιμάσετε να  τις καταγράψετε σε ένα κενό σημειωματάριο, σε ένα ημερολόγιο ή σε μια εφαρμογή στο κινητό ή τον υπολογιστή σας. 

Καθαρίστε το μυαλό σας

Οι περισσότεροι από μας, συνηθίζουμε να «παίρνουμε τη δουλειά και τα προβλήματά της στο σπίτι»: από τη στοίβα χαρτιά που μας περιμένει στο γραφείο ή τη διαφωνία που μπορεί να είχαμε με κάποιον συνάδελφο. Αδειάζοντας το μυαλό μας πριν τον ύπνο, αφήνουμε στην άκρη τις δυσκολίες και τα προβλήματα της ημέρας και αφήνουμε χώρο στον εαυτό μας να χαλαρώσει και να αποδεσμευτεί από την καθημερινότητα. Προτείνουμε να δοκιμάστε: τον διαλογισμό, το διάβασμα ενός βιβλίου, την παρακολούθηση μιας ταινίας ή την τήρηση ενός ημερολογίου.

Το κλείσιμο κάθε ημέρας είναι εξίσου σημαντικό με την αρχή της. Έτσι, η απογευματινή ρουτίνα μας δεν θα έπρεπε να είναι κάτι που αφήνουμε στην τύχη του, χωρίς να το ρυθμίζουμε κατάλληλα. Φροντίστε, λοιπόν, να στήσετε τη δική σας με τρόπο που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, να ηρεμήσετε, να ανανεώσετε τις δυνάμεις σας, να ξεκουραστείτε και τελικά να μπορέσετε να προετοιμαστείτε κατάλληλα για την επόμενη μέρα και τις προκλήσεις της!

Για να μάθετε όλα τα νέα της LavalMore, δείτε εδώ!

Καλάθι Αγορών0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών