Skip to main content

Δωρεαν Αποστολη σε ολη την Ελλαδα
Τηλ. παραγγελίες: 2310 286135 | Blog
 
6 Νοεμβρίου, 2023, ,

196

Εσώρουχα: Συμβουλές Φροντίδας 

Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν καθημερινά πολλά διαφορετικά εσώρουχα. Υπάρχουν εσώρουχα που μας βολεύουν περισσότερο από άλλα και επομένως, τα φοράμε με μεγαλύτερη συχνότητα. Πολλές φορές ωστόσο, τα αγαπημένα μας εσώρουχα φθείρονται ή και καταστρέφονται από την κακή και συχνή χρήση, χωρίς να ευθύνεται γι’ αυτό η ποιότητά τους.

Η ερώτηση που προκύπτει εύκολα από τα παραπάνω είναι: που μπορώ να βρω τις κατάλληλες συμβουλές φροντίδας για τα εσώρουχά μου;

Μην ανησυχείτε! Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να πλένετε και να φροντίζετε τα εσώρουχά σας με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να μπορείτε να τα κρατήσετε στην ντουλάπα σας όσο το δυνατόν περισσότερο!

Συνεχίστε να διαβάζετε και θα δείτε οδηγίες για το σωστό πλύσιμο των αγαπημένων σας σουτιέν, body, brazil, string ή για οποιονδήποτε άλλο τύπο εσωρούχου ενδιαφέρεστε!

Πώς να πλύνεις τα σουτιέν σου:

Μία από τις πιο συνήθεις ερωτήσεις των γυναικών, είναι το πώς πρέπει να πλένονται τα σουτιέν. Πρόκειται για ένα αγαπημένο κομμάτι σε κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα, που δικαιολογημένα ενδιαφέρει τις περισσότερες!

Αρχικά, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τα σουτιέν είναι καλό να πλένονται μετά από χρήση τουλάχιστον τεσσάρων ημερών. Αν το πλύσιμο είναι συχνότερο, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί φθορά στο εσώρουχο, καθώς το ύφασμα θα ταλαιπωρηθεί από τον διαρκή καθαρισμό του. 

Επιπλέον, τα tips διαφέρουν ανάλογα με το αν σκοπεύετε να τα πλύνετε στο πλυντήριο ή στο χέρι. 

Πλύσιμο στο πλυντήριο:

 • Ξεχώρισε τα σύμφωνα το χρώμα τους (μαύρο, λευκό, κόκκινο και χρωματιστό).
 • Χρησιμοποίησε μία προστατευτική θήκη πλυσίματος.
 • Ρύθμισε τη θερμοκρασία ώστε να μην ξεπερνάει τους 30 βαθμούς.
 • Χρησιμοποίησε ένα απορρυπαντικό για ευαίσθητα υφάσματα και ρύθμισε τον κύκλο πλύσης για ευαίσθητα ρούχα.
 • Συμβουλεύσου τις οδηγίες φροντίδας που αναγράφονται στην ετικέτα.
 • Αν  το σουτιέν διαθέτει κάποιο αξεσουάρ, καλύτερα να αφαιρεθεί πριν το πλύσιμο.

Πλύσιμο στο χέρι:

 • Ξεχώρισε τα και πάλι σύμφωνα το χρώμα τους (μαύρο, λευκό, κόκκινο και χρωματιστό).
 • Προτίμησε χλιαρό νερό και  απορρυπαντικό πλυντηρίου για ευαίσθητα υφάσματα.
 • Άφησε τα σουτιέν να μουλιάσουν για λίγα λεπτά.
 • Ξέπλυνέ τα με άφθονο κρύο νερό.

Πώς να πλύνεις τα υπόλοιπα εσώρουχά σου (κάτω μέρος):

Αναρωτιέστε τι θα πρέπει να γνωρίζετε για το πλύσιμο των υπόλοιπων εσωρούχων σας; Μία γενική συμβουλή για τα κάτω μέρη είναι η πλύση στους 30 ή 40 βαθμούς – όχι παραπάνω.

Εάν, παρόλα αυτά, κάποιο εσώρουχο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, καλό είναι να προτιμήσετε το πλύσιμο στο χέρι, ώστε να αποφύγετε την πρόκληση κάποιας ανεπιθύμητης φθοράς. Έτσι, μπορείτε να είστε σίγουρες ότι θα φροντίσετε σίγουρα για την ακεραιότητά τους κατά τη διαδικασία της πλύσης.

Μερικές ακόμα συμβουλές φροντίδας:

 • Τα εσώρουχα είναι καλό να πλένονται μαζί με χρωματιστά ρούχα.
 • Όταν πρόκειται για μαύρα, κόκκινα ή λευκά εσώρουχα, ιδανικό είναι να πλένονται ξεχωριστά.
 • Για την καλύτερη υγιεινή σας, καλό είναι να αποφεύγετε τη χρήση μαλακτικού.

Τέλος, όσον αφορά το σιδέρωμα, εξαιρέστε τα εσώρουχα με δαντέλα. Αντίθετα, τα βαμβακερά εσώρουχα μπορούν να σιδερωθούν, αλλά σας προτείνουμε να επιλέξετε μία σχετικά χαμηλότερη θερμοκρασία.

Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές και φροντίσετε τα εσώρουχά σας με τον κατάλληλο τρόπο, θα μπορέσετε να τα διατηρήσετε σίγουρα σε καλύτερη κατάσταση και για μεγαλύτερο διάστημα απ’ ότι υπολογίζατε, κάτι το οποίο είμαστε σίγουροι ότι επιθυμείτε!

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να διαβάζετε τις οδηγίες πλυσίματος που αναγράφονται στο χαρακτηριστικό ταμπελάκι ή στην συσκευασία των εσωρούχων σας, ώστε να είστε σίγουρες ότι δεν θα παρακάμψετε οποιαδήποτε χρήσιμη πληροφορία!

Θυμηθείτε ότι το κάθε εσώρουχο είναι ξεχωριστό και γι’ αυτό οφείλουμε να το προσέχουμε με τον τρόπο που του ταιριάζει!

Αν θέλετε να μάθετε όλα τα νέα της LavalMore, δείτε εδώ!

Καλάθι Αγορών0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών