Skip to main content

Δωρεαν Αποστολη σε ολη την Ελλαδα
Τηλ. παραγγελίες: 2310 286135 | Blog
 
18 Οκτωβρίου, 2023,

233

5 Tips for Self-Empowerment

Τι είναι το self-empowerment (=αυτοενδυνάμωση);

Η αυτοενδυνάμωση ορίζεται ως η πράξη της συνειδητής προσπάθειας να αναλάβετε την ευθύνη και τον έλεγχο της ζωής σας, προσθέτοντας τα στοιχεία της αυτοπεποίθησης και της αυτο-ενθάρρυνσης. Πρόκειται για την προσωπική αξιολόγηση του τι επιθυμείτε από τη ζωή σας και την προσπάθεια να συμβάλλετε ενεργά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να το πετύχετε.

Σημαντικό στοιχείο στην προσπάθεια αυτή, είναι πρώτα απ’ όλα η αγάπη στον εαυτό σας και η πίστη στις προσωπικές σας δυνάμεις. Προϋπόθεση είναι η δημιουργία καθαρών και εφικτών στόχων που θα σας γεμίσουν ενέργεια και προσμονή, ενώ απαραίτητη είναι η δύναμη της θετικότητας, που αποτελεί το κύριο εργαλείο για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης.

Προκειμένου να καλλιεργήσετε το self-empowerment, έχουμε συγκεντρώσει 5 χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να οργανωθείτε και να ξεκινήσετε την προσπάθειά σας!

1. Self-Empowerment: Μιλήστε στον εαυτό σας σαν να ήταν φίλος σας

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά αυτή είναι ίσως η πιο βασική συμβουλή αυτοενδυνάμωσης! Τα άσχημα ή προσβλητικά λόγια είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να καταστραφεί μια σχέση – και η πιο σημαντική σχέση είναι αυτή με τον εαυτό μας. 

Σίγουρα, δεν θα μιλούσατε ποτέ άσχημα σε κάποιον φίλο σας, επομένως γιατί σε εσάς τις ίδιες;

Ξεκινήστε να κάνετε κομπλιμέντα για το σώμα σας, τα μαλλιά σας, την καθημερινότητά σας, ακόμα και για το πόσο καλά τα πήγατε σήμερα στη δουλειά σας. Δείξτε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και στο σώμα σας και να είστε σίγουρες ότι θα σας ανταποδώσει σίγουρα την αγάπη και την υποστήριξη!

2. Self-Empowerment: Καταγράψτε τα δυνατά σας σημεία

Δοκιμάστε να καταγράψετε τα πλεονεκτήματα και τα δυνατά σας σημεία. Η τήρηση λίστας μπορεί να λειτουργήσει σαν οπτικό βοήθημα που θα σας θυμίζει όποια στιγμή χρειαστείτε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να πιστεύετε στον εαυτό και τις δυνάμεις σας.

Προσπαθήστε να συγκεντρώσετε όλα τα χαρίσματα και τις ικανότητές σας και προσθέστε καινούργια στη λίστα σας κάθε φορά που εντοπίζετε ακόμα ένα, ενισχύοντας έτσι την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή σας. 

3. Self-Empowerment: Δημιουργήστε καθημερινούς στόχους

Τι σας κάνει ευτυχισμένες; Τι θέλετε να πετύχετε; Η δημιουργία πρακτικών στόχων – ακόμα και αν είναι μικροί- βοηθά στην οικοδόμηση της αυτοπεποίθησης. Δοκιμάστε να φτιάξετε μία γραπτή λίστα με τους στόχους σας, καθώς μπορεί να λειτουργήσει σαν οπτικό βοήθημα για να μένετε πάντα παρακινημένες.

Αν δεν έχετε έμπνευση, δοκιμάστε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας το διάβασμα ενός βιβλίου, την εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας, το καθάρισμα του σπιτιού ή ακόμη και το ξεσκαρτάρισμα της ντουλάπας σας.

4. Self-Empowerment: Χορέψτε!

Η κίνηση του σώματός μας είναι ιδανική όχι μόνο για τη σωματική, αλλά και για την ψυχική υγεία και ο χορός είναι η καλύτερη μορφή έκφρασής της!

Όσο βρίσκεστε, λοιπόν, στο σπίτι και ενώ κάνετε οποιαδήποτε δραστηριότητα – καθαρίζετε, ντύνεστε ή οτιδήποτε άλλο – χαλαρώστε, βάλτε τη μουσική που σας αρέσει, δημιουργήστε ένα κεφάτο περιβάλλον και χορέψτε με τον τρόπο που σας εκτονώνει και σας εκφράζει περισσότερο!

Με αυτόν τον τρόπο θα αποβάλετε ένα σημαντικό κομμάτι αρνητικής ενέργειας που μπορεί να έχετε -κατά λάθος- αποθηκεύσει!

5. Self-Empowerment: Αποδεχτείτε ότι υπάρχουν και δύσκολες μέρες 

Υπάρχουν μέρες που δεν αισθανόμαστε υπέροχα με τον εαυτό μας – και είναι εντάξει να μην αισθανόμαστε έτσι.

Μερικές φορές χρειαζόμαστε χρόνο για να μην κάνουμε τίποτα, να ξαπλώσουμε απλά στο κρεβάτι μας και να απαλλαχτούμε από το περιττό άγχος, δίνοντας χρόνο στον εαυτό μας.

Θυμηθείτε ότι αγκαλιάζοντας και αυτές τις στιγμές, γεμίζουμε τις δυνάμεις και τις μπαταρίες μας για μία επόμενη και περισσότερο δημιουργική μέρα!

Η αυτοενδυνάμωση είναι από τα πιο σημαντικά βήματα στην πορεία μας για μια υγιή σχέση με τον εαυτό μας. Έτσι, προτείνουμε να εντάξετε  αυτές τις συμβουλές στην καθημερινότητά σας και να αναγνωρίσετε την αξία αυτής της προσπάθειας, ώστε να δώσετε ένα boost στην προσωπικότητά σας που, αν τα καταφέρετε, θα σας συνοδεύει για πάντα!

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα της LavalMore εδώ.

Καλάθι Αγορών0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών